Begin van het seizoen

A- A A+

Hey allemaal, 

Na een jaar vol pech en blessureleed, keek ik uit naar 2016.

De eerste race van het seizoen vond plaats in het Afrikaanse Zimbabwe, deze race verliep niet zoals gepland, met een teleurstellende 8 ste plaats als gevolg.

De volgende bestemming was het paradijselijke eiland Mauritius. Het moment dat we ter plaatse waren, hoorden we het nieuws over de aanslagen van Brussel. Dit maakte het niet eenvoudig om zich te focussen op de wedstrijd. 

De race vond zeer vroeg plaats, omwille van de hoge temperaturen en vochtigheidsgraad. Na goed te hebben gezwommen, kwam ik als 2 de uit de Stille Oceaan. Het fietsen verliep vlot, maar het werd snel duidelijk dat het een looprace ging worden. Ik liep lange tijd in 3de positie, maar moest die op het einde afstaan aan een terugkomende Tsjech. Uiteindelijk eindigde ik als 4de, wat me een gevoel van voldoening gaf! Dankzij deze prestatie, won ik ongeveer 80 plaatsen op de wereldranglijst. 

Een week later wou ik deze prestatie herhalen in het Portugese Quarteira. Het deelnemersveld was zwaar bezet, maar ik had er een goed oog op.

Het zwemmen in Quarteira was zeer heftig, met hoge golven. Het zwemmen verliep vlot en ik kwam als 12e uit het water.Ons peleton had een achterstand van 30 seconden. Ik fieste ijverig mee om de achterliggende groep op afstand te houden. In de voorlaaste ronde kwamen wij terug op de koplopers en konden we ons focussen op het loopgedeelte. Bij het fietsen had ik een sterk gevoel, maar krampen in mijn hamstrings en dijbeen kwamen opzetten waardoor de komende 10 km zwaar ging worden.Ik ben mentaal sterk gebleven en dit heeft me een mooie 7 de plaats opgeleverd. Door dit resultaat ben ik nu 204 op de wereldranglijst. 

Binnen 3 weken mag ik mijn World series debuut maken in Cape Town.

Bedankt voor de steun!

 

Christophe

 

 

 

 

 

 Return

Calendar

Nieuws

nieuws

Datum: 26/10/2015

- Lees meer -

Belgisch kampioenschap

Datum: 29/05/2015

- Lees meer -

Licht aan het einde van de tunnel!

Datum: 23/05/2015

- Lees meer -

Shit happens...

Datum: 11/03/2015

- Lees meer -

title nl

Datum: 21/01/2015

- Lees meer -

Press

Christophe De Keyser - Overijse - Press  
Christophe De Keyser - Overijse - Press  
- Lees meer -
Christophe De Keyser, 3090, Overijse, Suzydreef 8, alain.dekeyser@swift.com,